• BOVAG Gecertificeerd
  • Verkoop, verhuur & onderhoud
  • Vakkundig en persoonlijk advies
  • Uw winkelwagen is leeg
menu

Onderhoud en reparatie vouwwagens

De vouwwagen is de optimale combinatie van caravan en tent en blijft populair. Toch heeft de vouwwagen ook onderhoud nodig. Zowel de vouwwagen in geremde als in ongeremde vorm. Wij zijn een onafhankelijk reparatiestation met de meest geavanceerde analyse-apparatuur en gereedschappen en voeren jaarlijks honderden BOVAG onderhoudsbeurten uit om u met een gerust gevoel op vakantie te sturen. U mag dus gerust stellen dat wij de vouwwagen specialist zijn van West-Nederland.

Sinds 1 september 2021 zijn wij officieël aangesteld door Aart Kok al technisch reparatie partner om zijn vouwwagens en die van Combi Camp te onderhouden en dan ook de garantie te behouden. Neemt u de garantie stempel kaart meer die tekenen wij zeker af na het onderhoud  van uw Aart Kok vouwwagen of de Combi Camp.
 

Onderhoud reparatie vouwwagen

 

Onderhoudsbeurt vouwwagen

De BOVAG onderhoudsbeurt van een vouwwagen of bagagewagen bestaat uit een technische controle en het afstellen en smeren van alle rijtechnische onderdelen. Indien aanwezig worden ook gasstellen gecontroleerd, schoongemaakt en het gas afgeperst. Uit oogpunt van techniek, veiligheid en kosten beheersing voor de klant adviseren wij de BOVAG onderhoudsbeurt voor de vouwwagen / bagagewagen elke 2 jaar met een maximum van 12.000 km uit te laten voeren. Het onderhoud vindt plaats aan de hand van een uitgebreide BOVAG checklist. Bij deze grondige inspectie van alle onderdelen worden de bestaande wettelijke eisen als norm gehanteerd. Als na controle blijkt dat uw vouwwagen of bagagewagen in goede staat verkeert of als eventuele gebreken zijn verholpen, ontvangt u van ons een BOVAG onderhoudsrapport en daarbij behorende keuringssticker.

Klik hier voor de BOVAG-onderhoudsbeurt checklist Bij een vouwwagen zit geen remmentest, test verslag en opbouwcontrole.

Bij ons kunt u terecht voor onderhoud en reparatie van de volgende merken vouwwagens en bagagewagens:

Afspraak maken


Onderhoudtips wagentent

Naast het onderhoud van de vouwwagen bent u natuurlijk ook zuinig op de wagentent. Ook deze dient u optimaal te onderhouden om de levensduur van de tent te verlegen. Hoe sterk en weerbestendig deze ook is. We hebben hieronder een aantal tips voor u op een rij gezet waarmee u nog langer plezier heeft van uw tent:
  • Zorg voor een goede spanning van het tentdoek. Hierdoor stroomt regenwater er gemakkelijker van af en voorkomt u lekkage.
  • Raak de tent nooit met vette handen aan of als u zonnebrandcrème hebt gebruikt. Vettigheid kan de waterdichtheid aantasten.
  • Plaats nooit stoelen of andere zaken tegen het tentdoek. Hierdoor kunnen beschadigingen ontstaan, met lekkage als gevolg.
  • Raak het tentdoek niet aan tijdens regenbuien. Daar waar u het tentdoek toch aanraakt, kan water gemakkelijk blijven “hangen”. Dat vergroot de kans op lekkage.
  • Hang geen was of natte doeken over het tentdoek. Bevatten deze nog zeepresten, dan komen die in aanraking met het tentdoek en kunnen ze de waterafstotende eigenschappen van het tentdoek aantasten. Maak daarom ook nooit de stikranden of het grondzeil met een sopje schoon.
  • Ventileer, ook als de tent niet of nauwelijks wordt gebruikt.
  • Kook niet in de tent. Moet het toch, zorg dan dat condens weg kan. Dus goed ventileren!
  • Maak voor het inpakken het tentdoek schoon, als dit nodig is,  schoon met een borstel en alleen water (geen schoonmaakmiddelen).
  • Pak de tent altijd droog en schoon in.


Tijdens het gebruik van uw voortent kunt u ook te maken krijgen met schimmelvorming op uw tentdoek. Schimmels ontstaan vaak in een vochtige omgeving, waar niet goed geventileerd wordt. De schimmels ontstaan doorgaans niet op de vezels van het doek, maar op het vuil dat zich op het doek heeft gehecht. Dit is meestal de niet-gecoate binnenkant van de tent. Ook voor het voorkomen van schimmels hebben we een aantal tips voor u:

  • Goed ventileren, ook als uw tent niet of nauwelijks wordt gebruikt.
  • Bij voorkeur niet koken in uw tent. Kan het echt niet anders, ventileer dan goed, zodat condens kan verdampen.
  • Een vochtige ondergrond versterkt de schimmelvorming. Vooral bij seizoensplekken hier rekening mee houden en goed ventileren.
  • Pak de tent altijd droog in. Lukt dit niet, dan uiterlijk binnen 24 uur de tent goed ventileren. Kijk goed na of de naden en het doek droog zijn.
  • Let u ook op dat de matrassen goed droog zijn na de vakantie. Hier blijft namelijk veel vocht in zitten.

Wij zien u graag in Aalsmeer bij onze vouwwagen specialisten

 

Afspraak maken