• BOVAG Gecertificeerd
  • Verkoop, verhuur & onderhoud
  • Vakkundig en persoonlijk advies
  • Uw winkelwagen is leeg
menu

Uit de praktijk, een piepende vouwwagen ..

Uit de praktijk, een piepende vouwwagen ..

Een verhaaltje van Hans uit de praktijk ..


Er komt een man aan de balie van onze showroom. Hij vertelt schoorvoetend dat zijn vouwwagen tijdens het rijden een hard piepend geluid maakt. Hij had er nooit eerder last van gehad maar na een servicebeurt (overigens niet bij ons!) is het gepiep begonnen. Vanzelfsprekend is hij teruggegaan naar de dealer die het onderhoud had uitgevoerd maar helaas, niet met het gewenste resultaat. 


Waar hij tijdens de vakantie ook reed met de vouwwagen, mensen draaiden hun hoofd als hij langskwam. Iedereen wilde weten waar dat storende geluid vandaan kwam. Hij voelde zich er erg ongemakkelijk onder. Hij gaf aan dat hij niet als een zeurpiet wilde overkomen, maar besloot toch om bij ons aan te kloppen in de hoop dat het kon worden opgelost.


Onze monteur had het euvel snel gevonden. Het bleek te gaan om een kapje in het remsysteem waarbij de versleten borgmoer niet vervangen was door een nieuwe, maar was volgekit met siliconenkit. Waarom voor deze methode is gekozen is voor ons een raadsel maar met een nieuw setje was het met het harde piepen gedaan. Je begrijpt, er ging een zucht van verlichting bij de eigenaar van de vouwwagen heen.

En weer verlaat een tevreden klant het pand!

 

 

 

 


Misschien ook interessant om te lezen

Welke voorbereidingen zijn er nodig voordat de caravan of vouwwagen de winterstalling in gaat. Lees hier verder.....
Dakairconditioningsysteem Aventa van de 2e generatie / Vanaf begin 2025 beschikbaar